Przepisy na ciasto wielkanocne podali nam piekarzanie
Pijany bakaliowiec Ciasto: 4 białka, 2 żółtka, pół szkl. cukru, 1 łyżka mąki tortowej, 1 łyżeczka proszu do pieczenia, 100 g orzechów włoskich, 100 g wiórków kokosowych, 100 g rodzynek. Bia-łka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i żółtka. Do jajek dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy, kokos, rodzynki. Ciasto wyłożyć do formy (piec 30 min w temp. 180). Krem: 400 g masła, 1 szkl. cukru pudru,500 ml ad-wokatu, 1/2 szkl. capuccino, 2 łyżeczki żelatyny, czekolada gorzka, kokos, migdały. Żelatynę rozpuścić w mleku. Masło utrzećz cukrem pudrem, wlać adwokat. Dodać cappucino, żelatynę i wymieszać. Na koniec dodać kokos, czekaladę i migdały.