Przepisy na ciasto wielkanocne podali nam piekarzanie
Pyszny biszkopt Elżbiety Bill Biszkopt: 4 jajka, 3/4 szkl. cukru, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 3/4 szkl. mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukry. Mąkę i proszek przesiać do ubitych jajek. Delikatnie wymieszkać. Ciasto piec 25 min w temp. 180 stopni. Gotowy biszkopt przekroić na pół. Krem: 2 śmietany 30 proc. (po 200 ml), 2 galaretki (wiśniowa i agrestowa). Jedną śmietanę ubić i dodać do niej lekko stężona galaretkę i łyżeczkę żelatyny. Delikatnie wymieszać i położyć na pierwszą warstwę biszkoptu, po czym przykryć masę drugą cześcią biszkoptu. Z drugą śmietaną i galaretką należy zrobić to samo i położyć ją na górę. Całość można posypać wiórki czekoladowe.