MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych...
fot. tookapic/pixabay.com

Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty. To one najczęściej powodują zatrucia pokarmowe, a także ich powikłania

Kiełki jako źródło zatruć pokarmowych

Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych związków, ale produkt ten należy do najbardziej nietrwałych – właściwie powinno się spożywać je w ciągu 2-3 dni od otrzymania. Trudno zadbać o to, kupując ten produkt w sklepie. Dlatego zawartość opakowania należy dokładnie obejrzeć i zużyć w całości najlepiej tego samego dnia.

W razie wątpliwości kiełki warto poddać obróbce kulinarnej, np. dodając do dania przyrządzanego na patelni. A najbezpieczniej hodować je w odpowiednich warunkach w domu.

Zobacz również

Przyłapani na przystankach w Bydgoszczy przez Google Street View. Zobaczcie zdjęcia

NOWE
Przyłapani na przystankach w Bydgoszczy przez Google Street View. Zobaczcie zdjęcia

Śmiertelny wypadek w Tatrach. Turysta wpadł do głębokiej szczeliny

NOWE
Śmiertelny wypadek w Tatrach. Turysta wpadł do głębokiej szczeliny

Polecamy

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

HIT DNIA
Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?